Ambassadeur Slovenië plant bijenboom in Arboretum Kalmthout

publish date
19.03.2021
Drie mannen staan met een schop rond een jonge boom, aanplanting van een bijenboom in Arboretum Kalmthout.
Met de boomplanting wil Sloveens Ambassadeur Genorio het belang van de bij voor de mens, de ecosystemen en de plantendiversiteit onder de aandacht brengen, en dit in aanloop naar de jaarlijkse Wereld Bijendag van de VN op 20 mei, een initiatief van Slovenië. | V.l.n.r. de heer Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen en voorzitter van Arboretum Kalmthout, Abraham Rammeloo, conservator-directeur Arboretum Kalmthout, en dr. Rado Genorio, ambassadeur van de Republiek Slovenië voor België in Brussel.

De keuze om een bijenboom, Tetradium daniellii, in de Vlindertuin van Arboretum Kalmthout te planten, is symbolisch voor de Sloveense nationale liefde voor bijen. De jaarlijkse Wereldbijendag op 20 mei is trouwens een initiatief van Slovenië. Met de boomplanting wil de Sloveense ambassadeur Rado Genorio het belang van de bij voor de mens, de ecosystemen en de plantendiversiteit onder de aandacht brengen.

Tetradium daniellii is oorspronkelijk afkomstig uit China en Korea en is een snel groeiende boom die hier in juli en augustus witte pluimbloemen zal dragen die vol nectar zitten. Dat maakt de boom een belangrijke drachtplant voor de nazomer wanneer linde uitgebloeid is, aldus imkers. Zo zorgt de bijenboom immers voor sterke winterbijen. Deze Tetradium daniellii, geplant door de Sloveense ambassadeur Rado Genorio, samen met Jan De Haes gedeputeerde van de Provincie Antwerpen en voorzitter van Arboretum Kalmthout en conservator-directeur Abraham Rammeloo, zal wellicht deze zomer bloeien.

Zoals op onze speciale ceremoniespades staat: “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Koperen gedenkplaatje op een stukje boomstam, bij de boomplanting op vrijdag 19 maart 2021 in Arboretum Kalmthout, aanplanting van een bijenboom door Sloveens Ambassadeur Rado Genorio.