Arboretum terug open

publish date
06.05.2020

Sinds 11 mei 2020 is Arboretum Kalmthout weer elke dag open zijn van 10 tot 17 uur voor een individueel bezoek aan de tuin of een wandeling in gezinsverband. Ook de cadeau- en boekenshop en het plantencentrum zijn open, de cafetaria blijft nog even dicht. Groepsbezoeken, rondleidingen en alle andere activiteiten zijn voorlopig nog niet mogelijk. We kijken er naar uit je te verwelkomen.

Tickets met tijdslot

Voorlopig beperken we het aantal bezoekers. Voor een bezoek aan de tuin heb je een ticket met tijdslot nodig. Je kiest dus het tijdstip waarop je je bezoek wil starten vooraf. Een ticket reserveren is verplicht en kan enkel online. Ook voor kinderen -12 jaar of als jaarkaart- of museumpashouder reserveer je een nul-euro ticket met een tijdstip naar keuze.

Ingang via onthaalgebouw

Binnenkomen doe je via het onthaalgebouw. De wachtrij voor het onthaalgebouw bevindt zich onder de pergola in openlucht. Respecteer bij het wachten de onderlinge afstand, stickers op de grond helpen je daarbij. Bij het verlaten van het gebouw, volg je een andere route terug naar de fietsstalling/parkeerplaats. Volg de signalisatie. Beperk je verplaatsing en kom bij voorkeur te voet of met de fiets naar het arboretum.

Volg de veiligheidsadviezen

Neem altijd en overal de geldende nationale veiligheidsadviezen in acht en volg de voorschriften en signalisatie op het domein goed op. Zo zorg je niet alleen voor jezelf en voor anderen, maar verloopt je bezoek ook aangenaam en in alle rust. Hou altijd minimaal 1,5 m afstand tussen bezoekers en medewerkers. De banken in de tuin blijven beschikbaar voor wie even op adem wil komen, maar ook daar hou je voldoende afstand.

Shop en plantencentrum open, cafetaria gesloten

Zowel de cadeau- & boekenshop als het plantencentrum openen opnieuw de deuren. Betaal aan de kassa zoveel mogelijk elektronisch (bancontact/payconiq). De in- en uitgang van het onthaalgebouw gebeurt volgens hetzelfde principe als voor de bezoekers van de tuin, er is één wachtrij voor iedereen. In het onthaalgebouw blijft de cafetaria met de galerie en de toiletten gesloten. Het sanitair in het Serrehuis zal tijdelijk dienst doen als bezoekerstoilet.

Volgende van de detaillijst