Bronzen, zilveren en gouden meters en peters gezocht

publish date
19.10.2023

Bij de opening van de Tuin van Sonia halfweg juni dit jaar, kregen we zoveel enthousiaste reacties van onze bezoekers, en in het bijzonder van onze honderden meters en peters, dat het ons inspireerde tot een spannend, nieuw steunproject: 'Word meter of peter van een boom'.

Vanaf december krijg je opnieuw de mogelijkheid om je persoonlijk te engageren voor Arboretum Kalmthout door een waardevolle boom uit onze collectie te adopteren. Dus niet enkel uit de Tuin van Sonia, maar eentje uit de hele 13,5 hectare arboretumtuin. En jawel, meters en peters zullen hun naam terugzien op een gepersonaliseerd plantenlabel aan hun boom.

Heb jij een favoriete boom in onze arboretumtuin en wil je hem koesteren, in de watten leggen ... kortom, hem een jaar lang een boost geven? Laat het ons weten en geef jouw suggestie door via het formulier op de website.

Om het kiezen van een toekomstige zilveren of gouden boom iets te vereenvoudigen, stelden we ondertussen zelf een short list van zeldzame, bedreigde of historische bomen die extra verzorging kunnen gebruiken. Bij heel wat bomen hoort ook een bijzonder verhaal.

Meters en peters krijgen er bovendien een unieke jaarkaart bovenop waarmee je anderen kunt uitnodigen om samen te genieten van al het moois in de tuin.

De nieuwe bronzen, zilveren en gouden jaarkaarten zullen vanaf december 2023 beschikbaar zijn in de cadeau-en boekenshop en in onze webshop.

Meer weten? Je leest het hier.

Gedeputeerde van de provincie Antwerpen Mireille Colson, voorzitter van het Arboretum, en conservator-directeur Abraham Rammeloo lanceerden afgelopen maandag het adoptieproject. En ook ATV was erbij. Bekijk hier het filmpje.