Buren bezoeken vernieuwde vlinderpaviljoen op 17 december

publish date
04.01.2018

Met de inhuldiging van het vernieuwde vlinderpaviljoen op 17 december sloot Arboretum Kalmthout een succesvol jaar in schoonheid af.

Het vlinderpaviljoen heeft zijn naam niet gestolen. Met een luchtig ogend zeil als vleugels en stevige metalen poten voor steun, biedt dit paviljoen een schuilmogelijkheid tegen regen en zon, en een oriëntatiepunt voor de bezoekers. Door te experimenteren met bloemenmengsels groeien kleurrijke en voedselrijke bloemen in deze gezellige hoek van de tuin. Het paviljoen wordt daardoor in de lente en zomer vergezeld door talrijke soorten vlinders.

Het paviljoen dat in 2003 ontworpen werd door de Kalmthoutse architect Marc Schepens, was nu toe aan onderhoud. De overkappende vijf delen van het dak werden ingeruild voor één groot zeil. Na schilderwerken aan de metaalstructuur en het gieten van een nieuwe betonnen toplaag op de vloer, is de constructie als nieuw. Een verhoging van het gazon in 2018 zal de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers verbeteren. Ook komt er dit jaar een houten wand met bank bij.

Het arboretum nodigde buren en vrijwilligers uit om de onthulling van het vernieuwde Vvinderpaviljoen en het geslaagde voorbije jaar te vieren. Met de tellerstand op 43.500, zagen we dit jaar een mooi aantal bomen- en plantenliefhebbers de tuin bezoeken.

Na een rondleiding werden de buren verwelkomd bij het paviljoen door directeur Abraham Rammeloo en voorzitster Inga Verhaert. Poffertjes, warme chocolademelk of warm appelsap naar een origineel recept van Jelena De Belder, oprichtster van het Arboretum, verwarmden iedereen rond de vuurkorven.

Het is nog even wachten op de komst van eerste vlinders, maar het vlinderpaviljoen nodigt alvast uit om te komen fladderen.  

Volgende van de detaillijst