Dingenzoekers tipt arboretum als kindvriendelijke reisbestemming

publish date
07.12.2016

'Wat is een arboretum?' vraagt Lucy. 'Iets met bomen', zegt Felix. Lees hier de Dingenzoekers reportage in Arboretum Kalmthout.

DZ_poster01

De Dingenzoekers poppen up

De bloggers van Dingenzoekers verwelkomen je tijdens de hele maand december in hun pop-up reisbureau op de eerste verdieping van het voormalige postgebouw op de Groenplaats in Antwerpen. Daar adviseren ze kinderen en hun baasjes over de beste kindvriendelijke reisbestemmingen van het land, over verborgen parels en over de spannendste dingen om te doen. En dit met een knipoog naar de fifties!

Haal een frisse neus en kom gezellig buiten

In december kun je iedere zondag om 14 uur aansluiten bij een gratis rondleiding door de tuin. Een gids vertelt je over hoe planten zich voorbereiden op de winter. Na de eerste herfststorm is ondertussen de vorst in het land. De silhouetten van de bomen komen nu beter dan ooit te voorschijn, takken hangen vol vruchten. In Arboretum Kalmthout groeien wel 7.000 verschillende soorten planten, met een uitgesproken collectie geurige winterbloeiers. Een wandeling met een gids is altijd de moeite want je steekt heel wat nieuwe weetjes over de plantenwereld op.

Een oudere man en vrouw met twee kinderen verwarmen zich bij een brandende vuurkorf, winterse opendeurdag in Arboretum Kalmthout.

In december maken we het extra gezellig

Een lichtjesslinger verwelkomt je aan de straat, en iedere zondag brandt de vuurschaal. In de cadeau- en boekenshop zijn er interessante kortingen en ook het plantencentrum heeft bijzondere winterplanten in de aanbieding. Ontdek het volledige 'Kom gezellig buiten'-programma in de provincie Antwerpen op www.gezelligbuiten.be

De decembertuin is iedere dag open tot en met 23 december van 10 tot 17 uur. Na een korte winterpauze, starten de Hamamelisfeesten op zaterdag 7 januari.