En de winnaar is...

publish date
28.01.2019
Een jury aan het werk in de Miss Hamamelisverkiezing 2019 in Arboretum Kalmthout,. Enkele juryleden ruiken aan bloeiende takjes toverhazelaars die in kleine vaasjes op een lange tafel uitgestald staan.

Wie werd op zondag 27 januari gekroond tot Miss Hamamelis 2019? Voor de Miss Hamamelis verkiezing van de mooiste toverhazelaar, brachten deelnemers hun mooiste of best geurende takje uit de eigen tuin mee. Een professionele jury en een publieksjury koos elk de beste Hamamelis in de categorieën: beste gele, beste rode, beste oranje en best geurende. Milou Coveliers won gisterenmiddag de eerste prijs van de professionele jury en Theo De Wit was de winnaar voor de publieksjury.

Een dame schikt de kleine vaasjes met bloeiende takjes van toverhazelaar die op een lange tafel uitgestald staan voor de Miss Hamamelis verkiezing 2019.

Resultaten publieksjury

  • Beste gele: Hamamelis x intermedia ‘Pallida’, nr 162 ingezonden door Theo De Wit
  • Beste oranje: Hamamelis x intermedia ‘Orange Beauty’, nr 160 ingezonden door Milou Coveliers
  • Beste rode: Hamamelis x intermedia ‘Diane’, nr 179 ingezonden door Jeroen Druys
  • Best geurend: Hamamelis ‘Danny’, nr 172 ingezonden door Greta Boden
  • Allerbeste: Hamamelis x intermedia ‘Pallida’, nr 162 ingezonden door Theo De Wit

Resultaten professionele jury

  • Beste gele: Hamamelis x intermedia ‘Pallida’, nr 162 ingezonden door Theo De Wit
  • Beste oranje: Hamamelis x intermedia ‘Orange Peel’, nr 151 ingezonden door Johan Possemiers
  • Beste rode: Hamamelis x intermedia ‘Diane’, nr 179 ingezonden door Jeroen Druys
  • Best geurend: Hamamelis ‘Danny’, nr 165 ingezonden door Theo De Wit
  • Allerbeste: Hamamelis x intermedia ‘Orange Beauty’, nr 160 ingezonden door Milou Coveliers
Enkele kortgeknipte bloeiende takjes toverhazelaar in vaasjes sieren de onthaalbalie van Arboretum Kalmthout tijdens de Miss Hamamelisverkiezing 2019.

Mag je takjes snoeien van je toverhazelaar?

Toverhazelaars hoef je eigenlijk niet te snoeien, maar het kan en mag wel. Ze maken moeilijk wondweefsel waardoor lang werd afgeraden om de struiken te snoeien. De visie van tuiniers is ondertussen geëvolueerd. Zolang de takken niet dikker zijn dan een vinger, is er geen probleem. Je kunt dus gerust takken knippen om binnen in huis te halen.

Nog tot eind februari houdt Arboretum Kalmthout de Hamamelisfeesten. De Hamamelisroute in de arboretumtuin leidt je langs alle bijzondere toverhazelaars. Met meer dan 140 verschillende soorten bezit Arboretum Kalmthout de grootste verzameling in heel Europa.
www.hamamelis.be