Grote voorraad toverhazelaars in het plantencentrum

publish date
07.01.2020
Een aantal Hamamelis in pot staan op verhoogde tafels in de plantenverkoop van Arboretum Kalmthout, zonnige dag in de winter.

De toverhazelaars bloeien opnieuw, tijd voor de jaarlijkse Hamamelisfeesten in Arboretum Kalmthout!

Het plantencentrum heeft een uitzonderlijk grote voorraad van toverhazelaars in de aanbieding. Je vindt er ruim 50 verschillende cultivars, zowel jonge plantjes als grote struiken in uiteenlopende prijsklassen, in pot of in kluit. Op dit moment komen ze tot bloei, een ideale periode om de kleur van de bloempjes te zien, én om ze uit te planten.

Dit jaar zijn er enkele bijzondere exemplaren in de verkoop, afkomstig uit de collectie van de bekende kweker Wim van der Werf. Hij benoemde cultivars als 'Adriaan', Evi' en 'Wiero', en nu vind je ook zijn gloednieuwe cultivars 'Guusje', 'Luuk', 'Paulina', 'Sem', 'Tim' en 'Wessel'. De keuze is enorm, de aantallen per cultivar niet. Wees er dus tijdig bij!

Op onze website vind je meer informatie over toverhazelaars, onder meer een checklist met de verschillende cultivarnamen.

 Naast Hamamelis kun je deze maand in het plantencentrum ook andere winterbloeiers vinden, zoals wintercyclamen (Cyclamen coum) en Helleborus.

> elke dag open van 10 tot 17 uur
> het plantencentrum is vrij te bezoeken, toegang tot de tuin is betalend
> Meer info bij Rob Van Bauwel via plantencentrum@arboretumkalmthout.be

Volgende van de detaillijst