Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

publish date
24.05.2019

Arboretum en conservator-directeur ontvangen internationale prijzen

Uitreiking van de Worshipful Company of Gardeners Award aan Abraham Rammeloo tijdens de Journées des Plantes in Chantilly op 17 mei 2019, Margaret Holland Prior overhandigt de wisselbeker aan Abraham Rammeloo, conservator-directeur van Arboretum Kalmthout.
Conservator-directeur Abraham Rammeloo (m.) neemt de Worshipful of Gardeners Award in ontvangst uit handen van master Margaret Holland Prior (2e r.), in het bijzijn van Prince Karim Aga Khan (l.) en Helene Fustier (2e l.), eigenaar van "Domaine de Courson", tijdens de Journées des Plantes op 17 mei 2019 in Chantilly, Frankrijk.

Worshipful Company of Gardeners Award

Tijdens de Journées des Plantes de Chantilly mocht conservator-directeur Abraham Rammeloo The Worshipful Company of Gardeners Award in ontvangst nemen voor zijn verdienste als voorzitter van de Jury des Mérites.

De prijs is opnieuw een mooie erkenning voor de inspanningen die het arboretum binnen de internationale plantenwereld levert. Het is een eer die in 2001 aan de grondlegster van het arboretum Jelena De Belder ook al te beurt viel.

Uitreiking van de Worshipful Company of Gardeners Award aan Abraham Rammeloo tijdens de Journées des Plantes in Chantilly op 17 mei 2019, Margaret Holland Prior overhandigt de wisselbeker aan Abraham Rammeloo, conservator-directeur van Arboretum Kalmthout.

Plantendagen in Chantilly

Sinds 1997 reikt The Worshipful Company of Gardeners uit Londen jaarlijks een prijs uit aan een persoonlijkheid die een bijzonder engagement toonde of een uitzonderlijke verdienste leende aan de plantenwereld. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Journées des Plantes, een internationale plantenbeurs die tweemaal per jaar op het kasteeldomein van Chantilly (FR) plaatsvindt.

Tijdens de Journées des Plantes de Chantilly verhandelen de allerbeste kwekers uit heel Europa er hun mooiste planten. De setting van het kasteelpark vormt hierbij de meest exclusieve omgeving. Gedurende drie intense dagen beoordelen verschillende jury’s zowel de planten als de standen.

De Jury international des Mérites, in 1989 opgericht, brengt internationaal gerenommeerde plantenkenners samen. Conservator-directeur van Arboretum Kalmthout Abraham Rammeloo, is voorzitter van deze jury. Vanuit hun professionele kennis en expertise keuren zij de meest noemenswaardige planten. De Jury international des Mérites reikt daarnaast ook aanbevelingen en certificaten uit voor planten die tijdens de plantendagen -vaak in primeur- aan het publiek voorgesteld worden.

www.domainedechantilly.com
www.gardenerscompany.org.uk

Certificaat Garden of Excellence dat uitgereikt werd door de American Horticultural Society aan Arboretum Kalmthout op 16 mei 2019.
Het certificaat ‘Garden of Excellence’ uitgereikt door de American Horticultural Society tijdens haar bezoek op 16 mei aan Arboretum Kalmthout.

Garden of Excellence

Bij het bezoek van de American Horticultural Society afgelopen donderdag kreeg Arboretum Kalmthout internationale erkenning met de uitreiking van het certificaat ‘Garden of Excellence’. Holly H. Shimizu, plantenexpert en voormalig directeur van de United States Botanic Garden in Washington, prees het arboretum voor haar uitstekende tuin- en collectiebeheer. De American Horticultural Society is met bijna 20.000 leden één van de oudste tuinorganisaties in de Verenigde Staten. Met haar uitgebreid educatief programma brengt ze vele tuinliefhebbers en -kenners wereldwijd samen.

www.ahsgardening.org

Volgende van de detaillijst