Er is heel wat te doen dit winterseizoen

publish date
21.10.2016
Winters weidelandschap, in het midden een kampvuur met een groepje volwassenen en kinderen die plezier maken, poster voor Kom gezellig buiten, een wintercampagne in de groendomeinen van de provincie Antwerpen.

De dagen korten. De temperatuur daalt. Is het donker en koud, dan blijven we graag lekker thuis. Zonde, want deze herfst en winter is er heel wat te doen!
De provincie Antwerpen nodigt je uit om gezellig buiten te komen. Vele provinciale domeinen maken het extra gezellig tijdens een 25-tal activiteiten in de loop van dit najaar. Wandelen bij kaarslicht, een lekker soepje proeven bij een zalige vuurkorf, genieten van vuur-acts, profiteren van wintersfeer en slenteren rond een winters ‘putteke’. Het kan allemaal!

Kom gezellig buiten in Arboretum Kalmthout

In Arboretum Kalmthout kun je in de herfst de herfstroute wandelen door de tuin en blaadjes verzamelen van 37 inheemse en uitheemse bomen. In december blijft de tuin open tot en met 23 december. Tijdens Decembertuin steken we iedere zondag om 14 uur de vuurschaal aan, vanwaar je kunt aansluiten bij een winterwandeling met gids. De gids vertelt hoe de planten zich voorbereiden op de winter en toont de mooiste winterbloeiers. In januari ontwaakt de tuin uit een korte winterslaap, want op 7 januari starten de Hamamelisfeesten. Arboretum Kalmthout heeft de grootste en oudste collectie toverhazelaars in Europa, en bloeit dan uitbundig tot eind februari. Iedere zondag zijn er ieder uur gratis geleide wandelingen. De sneeuwklokjes luiden het begin van de prille lente in, tijdens het sneeuwklokjesweekend. In een verfijnde tentoonstelling kun je bijzondere sneeuwklokjes bewonderen. Er is dat weekend ook een verkoop van zeldzame cultivars én een lezing door sneeuwklokjesspecialist Jim Almond.

 

Tijdens Kom Gezellig Buiten is het warm en vurig in de provincie Antwerpen, ook al viert de herfst hoogtij of is het putteke winter! Kom meer te weten over de 25 activiteiten in 15 recreatie- en groendomeinen van de provincie Antwerpenen, en surf naar www.gezelligbuiten.be