Leerlingen tuinbouwschool PITO kweken bijzondere tomatenplanten voor Plantendag 16 april

publish date
04.04.2023

De leerlingen van tuinbouwschool PITO uit Stabroek kweekten speciaal voor de Plantendag van zondag 16 april heel wat bijzondere tomatenplanten op van zaad uit de zadencataloog van Arboretum Kalmthout. Er is keuze uit 25 tomatenrassen. Door de ruime voorraad zijn de plantjes zijn nu al te koop in het plantencentrum!

Tijdens deze voorjaarseditie van de Plantendag heeft het plantencentrum een aparte stand met honderden jonge tomatenplantjes. Er is keuze uit meer dan 25 verschillende niet-commerciële tomatenrassen uit de zadencataloog van Arboretum Kalmthout, met tot de verbeelding sprekende namen als 'Red Stuffer', 'Nebraska Wedding', 'Tigerella', 'Green Zebra' ... De leerlingen van tuinbouwschool PITO in Stabroek kweekten ze speciaal voor de plantendag op en leverden extra veel planten.

De jonge tomatenplanten kosten € 2 per stuk. Wie vijf plantjes koopt, krijgt er gratis één extra bovenop. De volledige lijst met tomatenplanten kun je hieronder bekijken.

Er zal ook een uitgebreide zadencatalogus zijn met zaden van ruim 300 tomatenrassen, die de vrijwilligers van het plantencentrum in het najaar oogsten en schoonmaakten.

Het plantencentrum van Arboretum Kalmthout is gespecialiseerd in zeldzame bomen, struiken en vaste planten. Zoals elke dag, ben je er ook tijdens de plantendag van zondag 16 april 2023 welkom tussen 10 tot 17 uur. Opgelet, tijdens de Plantendag gelden er andere toegangstarieven. Info & tickets voor de Plantendag via de website.

Tomatenplanten te koop vanaf Plantendag 16 april 2023
Dr. Carolyn Cherry
Resi
Tigerella
Osu Blue
Green Zebra
Earl of Edgecombe
German Red Strawberry
Marvel Striped
Morado
Moya Noir
Ildi 
Northern Lights
Nebraska Wedding
Barry's Crazy Cherry
De Barao Black
Red Stuffer
Basinga
Indian Moon
Blondkopfchen
Le Montree
Negro Azteca
Rose de Bern
Lemon Tree
Riesentraube
Jaune Plissée
Betalux
Saraev Gruntovye