Lente in de shop: ruime keuze aan bloembollen

publish date
10.09.2019

Het vroege najaar is het ideale moment om aan de lente te denken. Kom snuisteren in de cadeau- en boekenshop tussen bollen en knollen van bollenspecialist Peter Nijssen (NL).

Bloembollen in mandjes op verschillende hoogten en displays in de cadeau- en boekenshop van Arboretum Kalmthout.

Ruime keuze
Naast de meer commerciële soorten en cultivars, kun je kiezen uit botanische soorten, eerder zeldzame bolgewassen en verwilderingsbollen. Van een aantal soorten zijn er losse bloembollen te verkrijgen. Je kunt zelf een zakje per 5, 10 of 20 bolletjes samenstellen.

Bij de tulpenbollen vind je cultivars als ‘Apricot Beauty’, ‘Ruby Prince’ en ‘Café Noir’. Er zijn ook dwergnarcissen (‘Jetfire’, ‘Tête à tête’ … ), diverse Allium ( A. christophii, ‘Purple Sensation’) en bollen voor verwildering als Puschkinia, Scillia en Chionodoxa te koop.

Het ideale plantseizoen
Bollen en knollen die nu de grond in gaan, hebben de tijd om een flink wortelgestel te maken. Plant ze op een diepte die overeenkomt met driemaal de bolhoogte. Breng de lente in bloempotten naar je terras, of maak groene voorjaarsborders levendig met felgekleurde accenten tussen je bodembedekkers.

Een bloeirijke lente
Sneeuwklokjes (Galanthus) in februari, krokussen (Crocus) in maart, tulpjes (Tulipa) in april of sieruien (Allium) in de late lente... Meng bollen met verschillende bloeiperiodes en geniet een lente lang van vrolijke voorjaarsbloeiers.
Wil je bijen, hommels en andere insecten verwennen, zorg dan in het voorjaar voor een overvloed aan verwilderingsbolletjes.

Info: plantencentrum@arboretumkalmthout.be of contacteer op weekdagen Rob Van Bauwel, verantwoordelijke plantencentrum, tel. +32(0)3 666 67 41

Volgende van de detaillijst