Nieuwe ontmoetingsbank en bonsaiopstelling

publish date
12.04.2018

De Week van de Provinciedomeinen vormde de ideale gelegenheid om twee nieuwe projecten van Arboretum Kalmthout te openen: de ontmoetingsbank in het paviljoen van de vlindertuin en de nieuwe bonsaiopstelling. Voorzitter Inga Verhaert en directeur Abraham Rammeloo stelden beide projecten woensdag voor aan de pers.

Ontmoetingsbank

Een lange bank in het vlinderpaviljoen nodigt uit om plaats te nemen. Tien bezoekers kunnen hier uitrusten en genieten van het uitzicht op de kleurrijke vlindertuin. De ontmoetingsbank is geïntegreerd in een organisch slingerende wand die onder de vleugels van het paviljoen doorloopt. De wand en bank zijn opgebouwd uit gestapelde houten platen naar ontwerp van Gilbert Uitdenhouwen, vrijwilliger in Arboretum Kalmthout. Voor de realisatie kon hij rekenen op Tim Meeussen van het Kalmthoutse Houtatlier. Neem plaats en geniet van het open uitzicht.

Bonsaiopstelling

De hevige storm in januari waaide de bonsaiopstelling omver. Drie maanden later staan de miniatuurboompjes er weer dankzij het werk van ons vrijwilligersteam. De nieuwe grotere opstelling voelt Japans aan. De wanden zijn iets lager waardoor de boompjes meer (zon)licht krijgen en mooiere herfstkleuren zullen hebben. Uit de wanden rondom de vorige opstelling werden de huidige tafels gerecycleerd. In het populaire hoekje is er meer ruimte voor bonsais dan voorheen waardoor het zeker de moeite is om een kijkje te komen nemen!

Volgende van de detaillijst