Terra Nova blaast tien kaarsjes uit

publish date
07.09.2017

Terra Nova blaast tien kaarsjes uit. Boomkampeerders Ona en Rob toostten mee op 10 jaar Terra Nova.

Een jong koppeltje en een man en vrouw blazen tien kaarsjes op een taart uit, op de achtergrond een bolvormige tent in een park, er hangen vlaggenslingers op. Viering 10 jaar Terra Nova in Arboretum Kalmthout.
Boomkampeerders Ona & Rob, directeur Abraham Rammeloo en gedeputeerde Inga Verhaert blazen samen kaarsjes uit voor de verjaardag van 10 jaar Terra Nova bij de Cocoon-tent in Arboretum Kalmthout.

Om de 10de verjaardag van Terra Nova te vieren, trakteerde het provinciebestuur Ona en Rob gisteren op taart en bubbels. Het paar boekte een kampeerervaring met Terra Nova en kon zo letterlijk hoog tussen de bomen slapen. In 2017 beleefde Terra Nova een jubileumzomer met 16 unieke avonturen waaronder vijf nieuwe overnachtingen zoals cocoon in a tree in Arboretum Kalmthout. Het zomerprogramma van de provincie Antwerpen vindt zichzelf elk jaar opnieuw uit en verrast iedereen met ongewone, leuke, spannende en ontspannende activiteiten dichtbij huis.

Close-up van een verzameling drukwerk en t-shirts uit het archief van Terra Nova, ernaast een mandje met een fles schuimwijn en twee glazen, op de achtergrond een droog bladerdek in de tuin van Arboretum Kalmthout.

Gedeputeerde Inga Verhaert blikt tevreden terug op 10 jaar Terra Nova: “In de zomer van 2008 ontstond de zomer-evenementenreeks Terra Nova. Dat gebeurde niet zomaar uit het niets. De jaarlijkse samenwerking met Radio 2 Antwerpen enerzijds en een aantal geslaagde grootschalige wandel- en fietsevenementen anderzijds (bijvoorbeeld de Knack Fietsdag aan het Zilvermeer), sterkte onze overtuiging dat de provinciale groen- en recreatiedomeinen met originele activiteiten een groter en nieuwer publiek moesten en konden bereiken. En met succes! Op het einde van de zomer klinkt de provincie graag op een geslaagde 10e editie.”

Bolvormige witte tent, zwevend tussen de bomen in Arboretum Kalmthout. Een houten ladder leunt tegen de bol aan, er hangen feestslingers op en er staan tuinstoelen, een klein tafeltje en een banner van Terra Nova, de zomercampagne van de provincie Antwerpen.

De cocoon is gebouwd naar Brits ontwerp en werd gemaakt in Portugal. Het is voor het eerst dat de cocoon ons land aandoet. In juli beklommen de eerste boomkampeerders het trapje naar de bolvormige tent die tussen drie bomen zweeft in de gele tuin van het arboretum. De reservaties liepen als een trein, waardoor snel beslist werd om de cocoon ook gans de maand september te laten hangen. Ondertussen zijn alle tickets de deur uit. Wie in de tuin een wandeling maakt, kan nog tot het einde van de maand een glimp opvangen van de grote witte bol.

Ook op andere plekken in de provincie Antwerpen, kon je deze zomer deelnemen aan verrassende en avontuurlijke activiteiten, zoals Pitkamperen in De Notelaar, Wilderpark en Camping Vrijbroek. Bekijk de sfeerbeelden op de website van Terra Nova.

www.terranova.be

#TerraNova17

Volgende van de detaillijst