Tomatenpralines op Tomatenfestival

publish date
30.08.2021

Wat gebeurt er wanneer je een chocolatier laat samenwerken met een tomatenkweker? Twee exclusieve tomatenpralines, in primeur te proeven op het Tomatenfestival op 3-4-5 september. 

twee soorten tomatenpralines met tomaatjes erchter. Daarachter Vangeertenhof, wit gebouw in Arboretum Kalmthout

De Kalmthoutse chocolatier Clément Ickx werkt al 40 jaar met chocolade, en nog altijd met evenveel passie. In zijn atelier ‘Het Zwarte Goud’ in Heide (Kalmthout) creëerde hij in 2021 voor het Tomatenfestival van Arboretum Kalmthout twee bijzonder pralines in een ongewone combinatie met tomaat. En zoals steeds doet hij dat op volledig ambachtelijke wijze. Zijn creaties ‘Muse’ en ‘Rito’, kregen een basis van pure en melkchocolade afgetopt met een laagje witte chocolade.

tomatenpraline met trostomaatjes achter en tijm

Voor de vulling met eigen bereide tomatencoulis liet hij zich inspireren op de gelijknamige tomaatjes van kwekerij Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel. Toma’Muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak en vorm. De smaak kan worden omschreven als zoet en kruidig. Consumenten vergelijken het vaak met een goed glas rode wijn. De Toma’Rito is het tomaatje met een zuiderse toets dat iedereen lekker vindt. De zeer smakelijke minipruimtomaat met geblokte vorm heeft een ideale zoetzure verhouding. Een tomaat met oneindig veel toepassingsmogelijkheden. 100% natuurlijk, 100% smaak!

tomatenpraline Muse met dnkere Muse tomaatjes erachter

Bezoekers van Tomatenfestival op 3-4-5 september 2021 kunnen de praline gratis proeven én mee naar huis nemen, want ze zijn er in primeur te koop. Een pralinedoosje ‘Rito’ of ‘Muse’ bevat drie stuks en kost 4 euro. 

De pralines ‘Muse’ en ‘Rito’ zijn daarna nog te koop in de cadeau- & boekenshop van Arboretum Kalmthout en bij Pralines Marie-Anne in Kalmthout.