Wollemia nobilis nu te koop in het plantencentrum

publish date
03.07.2017
Palm-achtige olijfgroene takken van de Wollemia nobilis, aparte brede naalden die een beetje afhangen, pre-historische plant in Arboretum Kalmthout.

We hebben er eventjes op moeten wachten, maar de Wollemia nobilis zijn terug in het plantencetrum! Je vindt er zowel kleine als grote planten in pot. Bij iedere aankoop ontvang je een certificaat met informatiepakket en een dvd met een documentaire over de Wollemia. De planten worden verkocht in een 3,5 literpot aan € 85 of oudere exemplaren in een 7,5 literpot aan € 185.

De Wollemia nobilis is een conifeer en een van de oudst levende planten op aarde. In het tijdperk van de dinosauriërs kenden de Wollemia hun hoogtepunt. Tot nog geen 25 jaar geleden dacht men dat deze plantensoort uitgestorven was. In 1994 in een verlaten regenwoudkloof ontdekte een parkwachter echter enkele kerngezonde exemplaren van de Wollemia. Sindsdien wordt de plant met mondjesmaad gekweekt en verkocht. De Wollemia nobilis die je in het plantencentrum kunt kopen, is dus een redelijk zeldzame kans. Het hele Wollemia verhaal kun je bekijken in de documentaire op de dvd.

Vorig jaar verhuisde een 10-jaar oude Wollemia uit de collectie van het arboretum van zijn pot naar de tuin. Hij werd ingehuldigd op zijn nieuwe plek door de Australische ambassadeur. Je vindt onze Wollemia achter de rozentuin, aan het einde van de beek.

Volgende