Plantencentrum

In het plantencentrum staan enkele potten Helleborus met paars-zwarte bloemen.

Elke dag open

In het plantencentrum van Arboretum Kalmthout kun je elke dag van 10 tot 17 uur terecht voor bijzonder plantgoed en degelijk advies. Ook op zon- en feestdagen. Je vindt er zeldzame bomen, struiken en vaste planten.

Op een zonnige dag lopen er tientallen bezoekers door het plantencentrum. Op de voorgrond een vrouw die aandachtig de naambordjes bij de plantenbakken leest.

Planten in ieder seizoen

Het aanbod in het plantencentrum wisselt regelmatig en met de seizoenen. In de herfst vind je er bomen en struiken met mooie herfstverkleuring. In de winter is er een groot aanbod aan groenblijvende planten en Hamamelis, zowel jonge exemplaren als oudere planten in pot. In de lente en de zomer zijn er bijzondere planten en kruiden voor je moestuin in voorraad, vlinder- en bijenlokkende vaste planten en éénjarige zomerbloeiers.

In het plantencentrum van Arboretum Kalmthout staan een aantal planten, struiken en bomen met naamkaartje op verhoogde bakken.

Planten bestellen

Tuinplanten die niet in voorraad zijn, kun je bestellen. Zoek je een bijzondere plant of heb je een grote bestelling? Neem dan contact op met het plantencentrum. Heb je een plantlijst voor je tuin, dan kun je in één keer alles bestellen. Afhankelijk van de hoeveelheid is er een speciale korting.

Korting voor jaarkaarthouders

Jaarkaarthouders genieten 10 % korting op hun plantenaankopen. Ben je nog geen jaarkaarthouder? Bestel hier je jaarkaart.

Tomatenfestival. In de tentoonstelling liggen er tomaten in verschillende afmetingen en kleuren netjes gesorteerd op tafels. Bij iedere tomaat ligt een naamkaartje.

Tomaten- en peperzaden

In de cadeau- en boekenshop vind je in de zadenafdeling tomaten- en peperzaden met klinkende namen als ‘Fuzzy Baby’, ‘Amish Paste’, ‘Zebra Rita’… Uit eigen oogst hebben we van meer dan 500 verschillende rassen zaad op voorraad. Een pakje kost 2 euro.