Bankenfonds

Arboretum Kalmthout op een zonnige lentedag. Een vrouw zit op een ronde bank middenin het grasveld, met haar rug naar de camera toe.

Adopteer een bank

Op zoek naar een uniek cadeau bij een geboorte, een verjaardag of een jubilee? Wil je graag een blijvend aandenken aan een bijzonder persoon? Dan is een herinneringsbank een origineel idee. Er zijn verschillende modellen hardhouten banken om uit te kiezen. Een stijlvol, gegraveerd koperen plaatje siert de rugleuning. In overleg met de tuinchef bepaal je zelf een plek in de arboretumtuin. Er is keuze uit verschillende modellen. Een eigen gepersonaliseerde houten 3-zitsbank heb je al vanaf € 675.

Dankzij de vele tuinbanken in Arboretum Kalmthout, kunnen bezoekers comfortabel van de rust genieten. Iedere bijdrage aan het bankenfonds helpt bij het herstellen en vernieuwen van tuinbanken.

realisatie van een houten wandbank in het paviljoen in de Vlindertuin van Arboretum Kalmthout, organisch gevormde bank bestaande uit verschillende lagen houten platen, met doorkijkeffect.

In 2018 werden twee tuinbanken geschonken. Ze kregen in overleg met de tuinchef en de assistent tuinchef een passende plek in de tuin. Er was ook een gift voor een kasteelbank die later bij het gerenoveerde Vangeertenhof een plaats moet krijgen.

In het paviljoen in de vlindertuin is een unieke bank gerealiseerd. Het is een zitelement dat én bank én halftransparante afscheidingswand vormt, passend bij de bijzondere architectuur van het paviljoen. Vrijwilliger Gilbert Uitdenhouwen tekende het ontwerp.

Jouw bijdrage is belangrijk

Elke gift is welkom. Help ons met een bijdrage op onderstaand bankrekeningnummer.

Bankenfonds
IBAN BE13 0016 7804 5739
BIC GEBABEBB

Contact