Herinneringsbank

Liquidambar styraciflua Amerikaanse amberboom Cottage K_2021-10-22_ML-726064.jpg

Adopteer een bank

Op zoek naar een uniek cadeau bij een geboorte, een verjaardag of een jubilee? Wil je graag een blijvend aandenken aan een bijzonder persoon? Dan is een herinneringsbank een origineel idee. Er zijn verschillende modellen hardhouten banken om uit te kiezen. Een stijlvol, gegraveerd koperen plaatje siert de rugleuning. In overleg met de tuinchef bepaal je zelf een plek in de arboretumtuin. Er is keuze uit verschillende modellen. Een gepersonaliseerde houten 3-zitsbank heb je al vanaf € 675.

Schermafbeelding 2021-10-25 114751.jpg
Zomerspeurtocht_tuinbank_ K_2021-07-01_ML-2681.jpg

Herinneren en bezoeken

Toen hij in 2019 op pensioen ging, kreeg Eddy Avanture tot zijn eigen verbazing een tuinbank cadeau. “Niet dat ik bij elk bezoek aan het arboretum op de bank ga zitten, maar het is wel mijn vaste halte wanneer ik langskom. Ze staat vlak bij de witte tuin, een plek die ik als beginner, meer dan veertig jaar geleden mee heb mogen ontwikkelen en uitbouwen”, vertelt hij.

Een vaste bezoekster heeft in 2008 een bank laten plaatsen voor haar overleden man. “Ik nodig hier soms vrienden en familie uit. Het is echt een plek geworden waar we veel over hem praten en herinneringen ophalen.” 

realisatie van een houten wandbank in het paviljoen in de Vlindertuin van Arboretum Kalmthout, organisch gevormde bank bestaande uit verschillende lagen houten platen, met doorkijkeffect.

Speciale banken

Naast hoge banken (op de Belvedère) en ronde banken (zoals in de tuin achter de cottage) maken we ook plaats voor banken op maat. Zo kunnen in het tuintheater, dat net voor de zomer van 2021 gerenoveerd werd, lezingen en voorstellingen plaatsvinden. Niet ver daarvandaan, achteraan de Vlindertuin, is in 2018 een unieke bank gerealiseerd. Het is een zitelement dat én bank én afscheidingswand vormt, passend bij de bijzondere architectuur van het paviljoen. Vrijwilliger Gilbert Uitdenhouwen tekende het ontwerp.

Lees meer over de fondsenwerking in het fondsenverslag.

Jouw bijdrage is belangrijk

Elke gift is welkom. Help ons met een bijdrage op onderstaand bankrekeningnummer. Voor stortingen op dit rekeningnummer kan er geen fiscaal attest bekomen worden.

Bankenfonds

IBAN BE13 0016 7804 5739
BIC GEBABEBB

Contact