Bankenfonds

Arboretum Kalmthout op een zonnige lentedag. Een vrouw zit op een ronde bank middenin het grasveld, met haar rug naar de camera toe.

Adopteer een bank

Op zoek naar een uniek cadeau bij een geboorte, een verjaardag of een jubilee? Wil je graag een blijvend aandenken aan een bijzonder persoon? Dan is een herinneringsbank een origineel idee. Er zijn verschillende modellen hardhouten banken om uit te kiezen. Een stijlvol, gegraveerd koperen plaatje siert de rugleuning. In overleg met de tuinchef bepaal je zelf een plek in de arboretumtuin. Er is keuze uit verschillende modellen. Een eigen gepersonaliseerde houten 3-zitsbank heb je al vanaf € 675.

Dankzij de vele tuinbanken in Arboretum Kalmthout, kunnen bezoekers comfortabel van de rust genieten. Iedere bijdrage aan het bankenfonds helpt bij het herstellen en vernieuwen van tuinbanken.

presentatiekar gift
Presentatieserre 2017

In 2017 werden maar liefst vijf banken geschonken. Ze kregen in overleg met de tuinchef en de assistent-tuinchef een passende plek in de tuin. Eén specifieke gift diende voor de aankoop van een elegante presentatieserre op wielen.

Jouw bijdrage is belangrijk

Elke gift is welkom. Help ons met een bijdrage op onderstaand bankrekeningnummer.

Bankenfonds
IBAN BE13 0016 7804 5739
BIC GEBABEBB

Jouw voordeel
Voor bedragen vanaf € 40 of meer ontvang je een fiscaal attest dat je kunt inbrengen als belastingvermindering bij je inkomstenbelasting (art. 104 wetboek op de inkomstenbelastingen 1992). Sinds 2013 is de belastingaftrek vervangen door een belastingvermindering van 45% van de betaalde sommen.

  • Een gift van € 40 levert je € 18 belastingvermindering
  • Een gift van € 100 levert je € 45 belastingvermindering
  • Een gift van € 350 levert je € 157,50 belastingvermindering

Contact