Collectiefonds

Een cirkel mensen staat op een grasveld rond twee personen die een toespraak houden tijdens de inhuldiging van de tuin achter de cottage in Arboretum Kalmthout. Op de achtergrond een cottage en een monumentale, oude conifeer.

Een nieuwe tuin

In maart 2016 werd de tuin achter de cottage officieel ingehuldigd. Op de nieuwe percelen groeien enkele oude en imposante bomen. Voor Robert en Jelena De Belder was het altijd al een droom om de tuin op deze plaats te kunnen uitbreiden. Met middelen uit het collectiefonds 2012-2015, was het mogelijk om een halve hectare te voorzien van nieuwe aanplantingen. Ook in 2016 werden er verdere beplantingen in de tuin achter de cottage gerealiseerd.

Zicht op het bonsaiatelier in Arboretum Kalmthout, op verhoogde zijwanden staan bonsai opgesteld, in het midden enkele grote uitgeholde keien met de waterleliecollectie. Educatieve banners staan aan beide kanten van een haag met boogvormige doorgang naar de arboretumtuin.

Tuinprojecten

Met de steun van het collectiefonds zijn verzamelingen van Japanse cultivars van Hydrangea serrata en Galanthus aangekocht. Ze kregen passende plekken in de arboretumtuin.


Begin 2018 zijn vijf grote duindoorns verplant. Deze Hippophae salicifolia 'Robert' zijn unieke cultivars, vernoemd naar Robert De Belder. Ze verhuisden van de fietsenparking naar de arboretumtuin.


We plaatsten de uitzonderlijke bloei van de zeldzame Emmenopterys henryi in de kijker. Een stelling met uitkijkplatformen bracht de bezoekers tot hoog in de boomkroon en dicht bij de bloemen.


De presentatie van de Japanse bonsai is vergroot en verbeterd. De boompjes hebben nu meer zonlicht en bezoekers kunnen ze makkelijker bekijken. Centraal is er nu ook een plek voor de verzameling dwergwaterlelies. De nieuwe inrichting bouwden we volledig in eigen beheer, met medewerkers en vrijwilligers.

Lees meer over de fondsenwerking in het fondsenverslag.

Jouw bijdrage is belangrijk

Elke gift is welkom. Help ons met een bijdrage op onderstaand bankrekeningnummer. Voor stortingen op dit rekeningnummer kan er geen fiscaal attest bekomen worden.

Collectiefonds

IBAN BE53 0016 7804 7153
BIC GEBABEBB

Contact