Collectiefonds

Een cirkel mensen staat op een grasveld rond twee personen die een toespraak houden tijdens de inhuldiging van de tuin achter de cottage in Arboretum Kalmthout. Op de achtergrond een cottage en een monumentale, oude conifeer.

Een nieuwe tuin

In maart 2016 werd de tuin achter de cottage officieel ingehuldigd. Op de nieuwe percelen groeien enkele oude en imposante bomen. Voor Robert en Jelena De Belder was het altijd al een droom om de tuin op deze plaats te kunnen uitbreiden. Met middelen uit het collectiefonds 2012-2015, was het mogelijk om een halve hectare te voorzien van nieuwe aanplantingen. Ook in 2016 werden er verdere beplantingen in de tuin achter de cottage gerealiseerd.

vlindertuin

Tuinprojecten 2017

Met de middelen van het collectiefonds werkten we vooral aan de grote bomen. Verschillende gevaarlijke en zieke bomen zijn gekapt. Enkele individuele collectieplanten kregen extra verzorging: de oude nestspar en een grote Japanse witte den. Voor de nestspar mocht de hulp niet baten, voor de den weten we het nog niet.

In de vlindertuin zijn we succesvol gestart met de introductie van exotische zaaimengsels voor vlinders en andere insecten. Dankzij een belangrijke gift zal de vlindertuin ook de komende jaren verder uitgroeien tot een heel diverse en vooral kleur- en bloeirijke omgeving. 

Jouw bijdrage is belangrijk

Elke gift is welkom. Help ons met een bijdrage op onderstaand bankrekeningnummer.

Collectiefonds
IBAN BE53 0016 7804 7153
BIC GEBABEBB

Jouw voordeel
Voor bedragen vanaf € 40 of meer ontvang je een fiscaal attest dat je kunt inbrengen als belastingvermindering bij je inkomstenbelasting (art. 104 wetboek op de inkomstenbelastingen 1992). Sinds 2013 is de belastingaftrek vervangen door een belastingvermindering van 45% van de betaalde sommen.

  • Een gift van € 40 levert je € 18 belastingvermindering
  • Een gift van € 100 levert je € 45 belastingvermindering
  • Een gift van € 350 levert je € 157,50 belastingvermindering

Contact