Collectiefonds

Zicht op het bonsaiatelier in Arboretum Kalmthout, op verhoogde zijwanden staan bonsai opgesteld, in het midden enkele grote uitgeholde keien met de waterleliecollectie. Educatieve banners staan aan beide kanten van een haag met boogvormige doorgang naar de arboretumtuin.

Arboretum Kalmthout gebruikt de middelen uit het collectiefonds voor de aanvulling van de collectie met zeldzame, nieuwe planten en voor de verzorging van monumentale, historische bomen. Het collectiefonds helpt ook bij het realiseren van grote tuinprojecten zoals bijvoorbeeld bij de uitbreiding van het domein met 1 hectare, de Tuin van Sonia, die in juni 2023 geopend werd.

Gerealiseerde tuinprojecten

Met de steun van het collectiefonds zijn verzamelingen van Japanse cultivars van Hydrangea serrata en Galanthus aangekocht. Ze kregen passende plekken in de arboretumtuin.

Begin 2018 zijn vijf grote duindoorns verplant. Deze Hippophae salicifolia 'Robert' zijn unieke cultivars, vernoemd naar Robert De Belder. Ze verhuisden van de fietsenparking naar de arboretumtuin.

We plaatsten de uitzonderlijke bloei van de zeldzame Emmenopterys henryi in de kijker. Een stelling met uitkijkplatformen bracht de bezoekers tot hoog in de boomkroon en dicht bij de bloemen.

De presentatie van de Japanse bonsai werd vergroot en verbeterd. De boompjes kregen zo meer zonlicht en bezoekers kunnen ze makkelijker bekijken. Centraal kwam er ook een plek voor de verzameling dwergwaterlelies. Deze nieuwe inrichting bouwden we volledig in eigen beheer, met medewerkers en vrijwilligers.

Lees meer over de fondsenwerking van het afgelopen jaar in het fondsenverslag.

Jouw bijdrage is belangrijk

Elke gift is welkom. Help ons met een bijdrage op onderstaand bankrekeningnummer. Voor stortingen op dit rekeningnummer kan er geen fiscaal attest bekomen worden.

Collectiefonds

IBAN BE53 0016 7804 7153
BIC GEBABEBB

Contact