Fonds Jelena De Belder

Een nieuwe generatie

Robert en Jelena De Belder stonden aan de basis van het huidige Arboretum Kalmthout. Hun legendarische en aanstekelijke enthousiasme deed tuinliefhebbers op een andere manier naar tuinen en planten kijken en zette honderden mensen aan het tuinieren. Veel studenten uit de hele wereld profiteerden van hun onuitputtelijke kennisbron, bekwaamden zich in de praktijk van het tuinieren en vergrootten hun theoretische plantenkennis.

fondsenverslag stagiaires

De steun aan het fonds Jelena De Belder zorgt voor stages, opleidingen en excursies voor studenten en tuiniers. In 2017 maakten een tiental Belgische stagiairs zich de Kalmthoutse wijze van tuinieren meester. Uit Slovenië kwam één landschapsarchitecte. Twee van de eigen tuiniers maakten een studiereis naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, één tuinier van Kew Gardens kwam naar België om herfstkleuren te bestuderen. In 2018 zal voor buitenslandse stagiairs een appartement op de tweede verdieping van het Vangeertenhof ingericht worden, waar zij tijdens hun praktijktijd kunnen verblijven.

Jouw bijdrage is belangrijk

Elke gift is welkom. Help ons met een bijdrage op onderstaand bankrekeningnummer.

Fonds Jelena De Belder
IBAN BE86 0016 7804 6850
BIC GEBABEBB

Jouw voordeel
Voor bedragen vanaf € 40 of meer ontvang je een fiscaal attest dat je kunt inbrengen als belastingvermindering bij je inkomstenbelasting (art. 104 wetboek op de inkomstenbelastingen 1992). Sinds 2013 is de belastingaftrek vervangen door een belastingvermindering van 45% van de betaalde sommen.

  • Een gift van € 40 levert je € 18 belastingvermindering
  • Een gift van € 100 levert je € 45 belastingvermindering
  • Een gift van € 350 levert je € 157,50 belastingvermindering

Contact