Fonds Jelena De Belder

fondsenverslag stagiaires

Een nieuwe generatie

Robert en Jelena De Belder stonden aan de basis van het huidige Arboretum Kalmthout. Hun legendarische en aanstekelijke enthousiasme deed tuinliefhebbers op een andere manier naar tuinen en planten kijken en zette honderden mensen aan het tuinieren. Veel studenten uit de hele wereld profiteerden van hun onuitputtelijke kennisbron, bekwaamden zich in de praktijk van het tuinieren en vergrootten hun theoretische plantenkennis.

Groepsfoto van jonge tuiniers op excursie in het Verenigd Koninkrijk in 2018.

De steun aan het fonds Jelena De Belder zorgt voor stages, opleidingen en excursies voor studenten en tuiniers. In 2018 kwamen er enkele Belgische stagiairs naar Arboretum Kalmthout om zich in onze wijze van tuinieren te bekwamen en de planten uit de arboretumtuin beter te leren kennen. Een visie en filosofie die we vastlegden in het boek 'Van madeliefje tot Sequoiadendron', over de veertigjarige carrière van tuinchef Eddy Avanture.
We ondersteunden ook de deelname aan een studieweekend voor jonge tuiniers naar het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Naast het bezoek aan tuinen, stonden verschillende lezingen op het programma.

Lees meer over de fondsenwerking in het fondsenverslag.

Jouw bijdrage is belangrijk

Elke gift is welkom. Help ons met een bijdrage op onderstaand bankrekeningnummer. Voor stortingen op dit rekeningnummer kan er geen fiscaal attest bekomen worden.

Fonds Jelena De Belder

IBAN BE86 0016 7804 6850
BIC GEBABEBB

Contact