Gezellig buiten: koud weer, heerlijk warme sfeer!

publish date
29.11.2017
Campagnebeeld Gezellig Buiten, winters weidelandschap met een groepje mensen rond een vuurkorf.
Gezellig buiten: Koud weer, heerlijk warme sfeer!

De herfst is begonnen, de winter staat voor de deur. Een heerlijke tijd van frisse neuzen en warme vuurtjes! Net als vorig jaar pakt de provincie Antwerpen uit met ‘Gezellig buiten’, een programma vol vuur, licht en sfeer. Kom gezellig buiten in het Vrijbroekpark, De Schorre, de Hoge Rielen, het Suske en Wiske – Kindermuseum, het Rivierenhof, het Zilvermeer, Arboretum Kalmthout, Lilse Bergen en de Keiheuvel. Ook tijdens de wintermaanden is het warm en vurig in de provincie Antwerpen. Koud weer, heerlijk warme sfeer! www.gezelligbuiten.be

De Tripfixer belooft je een winter zonder verveling!

Wie deze winter niet weet wat te doen, is vanaf nu snel geholpen. De Tripfixer, een virtuele chatvriend, weet exact wat er in de wintermaanden in de provincie Antwerpen te beleven valt. Op basis van jouw voorkeuren selecteert hij de ideale activiteit uit het winteraanbod.
Chat met de Tripfixer op www.gezelligbuiten.be of via de persoonlijke Facebookpagina van de chatbot. Geef aan wanneer je weg wil, waarnaartoe en met wie. Zo kan de Tripfixer je beter leren kennen en weet hij precies waar hij naar moet zoeken. Met die info duikt de Tripfixer in het winteraanbod en presenteert hij de leukste winteruitjes in de buurt.

Bovenaanzicht van een herfstige picknicktafel, close-up van een hand die een kop warme soep vasthoudt, broodjes, gebak, fruitsap en bloemen in een vaas staan op de picknicktafel.

Gezellig buiten in Arboretum Kalmthout

Vanaf 1 december tot eind februari kun je samen met vrienden en familie genieten van een winterpicknick van de Piknikfabrik bij de sfeervol gedecoreerde Gloriëtte, het witte tuinpaviljoen. Dampende stoofpotjes, soep, quiches en zoetigheden zorgen voor instant gezelligheid in de buitenlucht! Tijdens Decembertuin steken we iedere zondag de vuurschaal aan, vanwaar je om 14 uur kunt aansluiten bij een winterwandeling met gids. De gids vertelt hoe de planten zich voorbereiden op de winter en toont de mooiste winterbloeiers. In januari ontwaakt de tuin uit een korte winterslaap, want op zaterdag 6 januari 2018 starten de Hamamelisfeesten. Arboretum Kalmthout heeft de grootste en oudste collectie toverhazelaars in Europa, en bloeit dan uitbundig tot eind februari. Tijdens de Hamamelisfeesten zijn er op zondag ieder uur gratis geleide wandelingen.

Volgende