Covid-19 maatregelen: een antwoord op veelgestelde vragen

Is Arboretum Kalmthout open?

Ja, Arboretum Kalmthout blijft elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen. Je kunt de tuin maximaal per tien personen bezoeken, kinderen onder de 12 jaar niet meegeteld.

Waar en wanneer moet ik een mondmasker dragen?

Het dragen van een mondmasker in winkels en op openbare plaatsen is in België verplicht vanaf de leeftijd van 12 jaar. Om die reden verplichten we onze bezoekers en medewerkers tot het dragen van een mondmasker tijdens de openingsuren tussen 10 en 17 uur, overal in het onthaalgebouw, of wanneer de onderlinge afstand van 1,5 m niet mogelijk is zoals bij evenementen. Hou er eveneens rekening mee om een mondmasker te dragen bij je toiletbezoek. Hou daarbij ook steeds 1,5 m afstand tussen andere bezoekers en medewerkers.

Het dragen van een mondmasker in de tuin is niet verplicht, zolang je de onderlinge afstand tussen andere bezoekers kunt respecteren. Iedereen boven 12 jaar is verplicht er steeds een op zak te hebben.

Hoe reserveer ik een ticket met tijdslot? En wat is een tijdslot?

Voor een bezoek aan de tuin heb je verplicht een ticket met tijdslot nodig. Je kiest het tijdstip waarop je je bezoek wil starten vooraf. Je mag voor de duur van de wandeling in de arboretumtuin blijven, richttijd is ongeveer 2 uur.

Een ticket met tijdslot reserveren is sterk aangeraden en kan enkel online.

Moeten kinderen en jaarkaart- of museumpashouders ook een ticket reserveren?

Kinderen jonger dan 12 jaar en jaarkaart- of museumpashouders moeten geen ticket reserveren. 

Ik heb een ticket gereserveerd voor een bepaald tijdslot. Wanneer moet ik mij aanmelden aan de kassa?

Je kunt dat doen vanaf het begin van je tijdslot, tot ten laatste 5 minuten voor het einde van het tijdslot. Respecteer de wachtrij en volg de richtlijnen ter plaatse. Voorbeeld: met een ticket voor het tijdslot 12.00-12.30 uur, kun je je aanmelden tussen 12 en 12.25 uur.

Hoelang mag mijn bezoek aan de tuin duren?

Je mag voor de duur van de wandeling in de arboretumtuin blijven, richttijd is ongeveer 2 uur.

Zijn de toiletten beschikbaar?

De toiletten in het onthaalgebouw zijn beschikbaar. Deze worden meermaals per dag ontsmet en gereinigd. Volg de signalisatie en de richtlijnen aangaande het maximum aantal personen. Let op, in het onthaalgebouw is het dragen van een mondmasker voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht.

Moet ik reserveren om de cadeau- en boekenwinkel of het plantencentrum te bezoeken? 

Neen. Het plantencentrum en de cadeau- & boekenshop zijn open zonder vooraf reserveren. Volg wél de signalisatie ter plaatse goed op. Om het onthaalgebouw binnen te komen, schuif je mee aan in dezelfde wachtrij voor bezoekers aan de tuin.

Houd minimum 1,5 m afstand in de winkel en aan de kassa, en respecteer de aangegeven richtlijnen zoals het maximum aantal toegelaten klanten in de shop. 

Er zijn ontsmette karren en mandjes voor je plantenaankopen, volg de richtlijn aangaande het gebruik. Breng zoveel mogelijk zelf een draagtas of een doos mee om je planten te vervoeren.

Het plantencentrum en de cadeau- en boekenshop zijn elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen. 

Is de cafetaria open?

Neen, de cafetaria en het terras zijn volledig gesloten.

Gaan alle workshops/evenementen door?

Workshops en binnenevenementen worden omwille van de evolutie van de coronacrisis en de daarbij horende Covid-19 maatregelen tijdelijk on hold gezet. Meer info in de activiteitenkalender op de website.

Waar is de ingang?

Volg de signalisatie voor het onthaalgebouw. Respecteer bij het wachten de onderlinge afstand, stickers op de grond helpen je daarbij. Bij het verlaten van het gebouw, volg je een andere route terug naar de fietsstalling/parkeerplaats. Volg de signalisatie. Beperk je verplaatsing en kom bij voorkeur te voet of met de fiets naar het arboretum.

Mag ik in de tuin uitrusten op een bank?

Onze banken in de tuin zijn er om even op adem te komen tijdens je wandeling. Ze zijn er in de eerste plaats voor zwangere vrouwen, ouderen, mensen met een beperkte mobiliteit of mensen met een mentale handicap. Hou op de bank sowieso een onderlinge afstand van 1,5 meter.

Mag mijn kind zijn step of fiets meebrengen? Mag het zijn bal meebrengen?

Neen, enkel rolstoelen of kinderwagens zijn toegelaten. Steps en fietsen parkeer je in de fietsstalling op de parkeerplaats. Het beoefenen van sporten is nooit toegelaten in Arboretum Kalmthout.

Mag ik picknicken?

Picknicken in de tuin is niet toegestaan maar iets drinken of een kleine snack opeten op een bankje mag wel. 

Mag ik de arboretumtuin in groep bezoeken?

Je kunt de tuin maximaal per tien personen bezoeken (jezelf + negen anderen), kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend.

Zijn rondleidingen met gids mogelijk?

Rondleidingen met een gids zijn op dit moment toegestaan onder voorwaarden. Het maximale aantal deelnemers is 9 personen vanaf 12 jaar + 1 gids. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegeteld en mogen dus vergezeld van een volwassene deelnemen. Het dragen van een mondmasker is voor deelnemers aan een rondleiding verplicht voor wie ouder is dan 12 jaar. Daarnaast moet er steeds een onderlinge afstand tussen de deelnemers en de gids zijn van minimaal 1,5 m. Deelnemers die niet tot hetzelfde gezin behoren en die geen knuffelcontact van elkaar zijn, houden ook onderling rekening met de 1,5 m veiligheidsafstand.
Wil je een rondleiding reserveren, contacteer dan het secretariaat via 03 666 67 41 of vul het aanvraagformulier op de website in. Je kunt nog een rondleiding aanvragen tot 3 dagen vooraf de gewenste datum.

Mag ik naar de arboretumtuin komen voor een bruidsreportage?

Hier gelden dezelfde regels als bij de groepsbezoeken zonder gids (zie hierboven). Je betaalt het tarief 'huwelijksreportage' aan de kassa.

Zijn rolstoelen beschikbaar?

Rolstoelen zijn beschikbaar. Ze worden ontsmet na elk gebruik.

Mag ik vanuit Nederland naar Arboretum Kalmthout komen?

Bezoekers uit het buitenland worden aangeraden om de nationale Covid19-veiligheidsadviezen strikt op te volgen. Informeer je ook goed vooraf op de website van Arboretum Kalmthout over de geldende veiligheidsmaatregelen op het domein. Reserveer vooraf online jouw ticket, draag bij je bezoek waar nodig of verplicht een mondkapje en respecteer de veiligheidsrichtlijnen ter plaatse.
Meer info over de Covid-19 veiligheidsmaatregelen in België vind je op www.info-coronavirus.be.

Hoe zijn jullie bereikbaar?

Je kunt je vragen stellen via info@arboretumkalmthout.be, via 03 666 67 41 of onze sociale-mediakanalen. 

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?
Kijk regelmatig naar onze website of abonneer je op de gratis digitale nieuwsbrief Sapstroom. www.arboretumkalmthout.be/nieuwsbrief

 

FAQ-ArboretumKalmthout-versie-26/04/2021