FAQ - een antwoord op veelgestelde vragen

Wanneer is Arboretum Kalmthout open?

Arboretum Kalmthout is elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen (met uitzondering van 25 december en 1 januari). Maak een wandeling in de tuin, bezoek de cadeau- & boekenshop, de cafetaria en het plantencentrum.

Moet ik vooraf een ticket kopen?
Een bezoek aan de tuin is betalend; de cadeau- & boekenshop, het plantencentrum en de cafetaria zijn vrij toegankelijk. Dagtickets voor de tuin en jaarkaarten en museumpassen zijn aan de kassa of in de ticket-webshop te verkrijgen. Een ticket vooraf kopen is niet verplicht, het kan wel handig zijn om wachttijden aan de kassa te vermijden. Info over de tickets en tarieven vind je op de website.

Hoe zijn jullie bereikbaar?

Bekijk de routebeschrijving op onze website of stel je vragen via info@arboretumkalmthout.be, via 03 666 67 41 of via onze sociale-mediakanalen. 

Zijn rondleidingen met gids mogelijk?

Ja, rondleidingen met een gids kun je als privé-wandeling of als groepsbezoek per max. 25 personen reserveren. Wil je een rondleiding reserveren, contacteer dan het secretariaat via 03 666 67 41 of vul het aanvraagformulier op de website in. Je kunt een rondleiding aanvragen tot 3 dagen vooraf de gewenste datum. De betaling gebeurt altijd aan de kassa op de dag van het bezoek.

Worden er workshops/evenementen georganiseerd?

Ja, we organiseren regelmatig workshops en evenementen. Een overzicht vind je in de kalender op de website.

Mag ik naar de arboretumtuin komen voor een bruidsreportage?

Ja, je betaalt dan het tarief 'huwelijksreportage' aan de kassa of vooraf via de ticket-webshop. Wens je ook info over verhuurmogelijkheden, neem dan contact op via het onthaal Tel. +32(0)3 666 67 41 of vraag om meer info via brigitte.vandenbergh@arboretumkalmthout.be

Zijn er rolstoelen beschikbaar?

Ja, rolstoelen zijn beschikbaar aan het onthaal. Informeer best vooraf even bij het onthaal indien je er één wil reserveren, via tel. +32 (0)3 666 67 41.

Mag ik picknicken?

Je eigen picknick meebrengen in de tuin is niet toegestaan maar iets drinken of een kleine snack opeten op een bankje mag wel, ook in de cafetaria mits consumptie van een drankje. Er zijn geen vuilnisbakken in de tuin, neem al je afval weer mee naar huis.

Mag mijn kind zijn step of fiets meebrengen? Mag het zijn bal meebrengen?

Neen, enkel rolstoelen of kinderwagens zijn toegelaten. Steps en fietsen parkeer je in de fietsstalling op de parkeerplaats. Het beoefenen van sporten is nooit toegelaten in Arboretum Kalmthout.

Zijn er toiletten beschikbaar?

Ja, de toiletten bevinden zich achteraan in het onthaalgebouw (voorbij de galerie) en zijn beschikbaar voor de bezoekers van Arboretum Kalmthout. 

Mag mijn hond mee in het arboretum?

Honden zijn toegelaten maar moeten altijd en overal kort aangelijnd te zijn. Er is een speciale vuilnisbak nabij het onhaalgebouw om zakjes te deponeren. 

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?
Kijk regelmatig naar onze website of abonneer je op de gratis digitale nieuwsbrief Sapstroom. www.arboretumkalmthout.be/nieuwsbrief

FAQ-ArboretumKalmthout-versie-07/07/2022