Heropening: een antwoord op veelgestelde vragen

Close-up van de zachtroze-oranje bloemen van Rhododendron Youtfull sin, lente in Arboretum Kalmthout

Hoe reserveer ik een ticket met tijdslot? En wat is een tijdslot?

Voor een bezoek aan de tuin heb je een ticket met tijdslot nodig. Je kiest dus het tijdstip waarop je je bezoek wil starten vooraf. Een ticket reserveren is verplicht en kan enkel online. Kinderen -12 jaar, jaarkaart- of museumpashouder selecteren een nul-euro ticket op een tijdstip naar keuze. Het tijdslot geeft aan tussen welke uren je mag komen.

Hoe reserveer ik als jaarkaart- of museumpashouder mijn ticket? En moeten ook kinderen een ticket reserveren?

Jaarkaarthouders, houders van een museumpas of kinderen -12 jaar mogen nog steeds de tuin gratis bezoeken, maar ook zij moeten online een ticket reserveren. Vergeet niet om in het ticketsysteem alle stappen te doorlopen, tot en met de 'betaling'. Wees gerust, deze tickets zijn kosteloos (kies voor het tarief nul-euro ticket). Lees het stappenplan met handige tips, zo verloopt jouw ticketreservatie zonder zorgen.

Hoe reserveer ik een ticket met tijdslot? En wat is een tijdslot?

Voor een bezoek aan de tuin heb je een ticket met tijdslot nodig. Je kiest dus het tijdstip waarop je je bezoek wil starten vooraf. Een ticket reserveren is verplicht en kan enkel online. Kinderen -12 jaar, jaarkaart- of museumpashouder selecteren een nul-euro ticket op een tijdstip naar keuze. Het tijdslot geeft aan tussen welke uren je mag komen.

Ik heb een ticket gereserveerd voor een bepaald tijdslot. Wanneer moet ik mij aanmelden aan de kassa?

Je kunt dat doen vanaf het begin van je tijdslot, tot ten laatste 15 minuten voor het einde van het tijdslot. Respecteer de wachtrij en volg de richtlijnen ter plaatse. Voorbeeld: met een ticket voor het tijdslot 12.00-13.00 uur, kun je je aanmelden tussen 12 en 12.45 uur.

Kan ik al tickets kopen voor 18 mei of later? 

Ja, je kan tickets reserveren tot en met 31 mei.

Ik heb een jaarkaart of een museumpas, moet ik dan een online ticket reserveren?

Ja, ook met een jaarkaart of een museumpas moet je je bezoek op voorhand reserveren. Je reserveert dan een nul-euro-ticket. Om zeker te zijn van registratie moet je alle stappen van het programma nemen. Ook de betaling van nul euro moet je uitvoeren anders ben je niet geregistreerd. Laat je reservering samen met je jaarkaart of museumpas aan de kassa zien in het gekozen tijdslot.

Hoelang mag mijn bezoek duren?

Je mag voor de duur van de wandeling in de arboretumtuin blijven, richttijd is ongeveer 2 uur. Een keer registreren per dag is voldoende.

Waar is de ingang?

Binnenkomen doe je via het onthaalgebouw. De wachtrij voor het onthaalgebouw bevindt zich onder de pergola in openlucht. Respecteer bij het wachten de onderlinge afstand, stickers op de grond helpen je daarbij. Bij het verlaten van het gebouw, volg je een andere route terug naar de fietsstalling/parkeerplaats. Volg de signalisatie. Beperk je verplaatsing en kom bij voorkeur te voet of met de fiets naar het arboretum.

Mag ik uitrusten op een bank?

Onze banken in de tuin zijn er om even op adem te komen tijdens je wandeling. Ze zijn er in de eerste plaats voor zwangere vrouwen, ouderen, mensen met een beperkte mobiliteit of mensen met een mentale handicap. Hou op de bank sowieso een onderlinge afstand van 1,5 meter.

Mag mijn kind zijn step of fiets meebrengen? Mag het zijn bal meebrengen?

Neen, enkel rolstoelen of kinderwagens zijn toegelaten. Steps en fietsen parkeer je in de fietsstalling op de parkeerplaats. Het beoefenen van sporten is nooit toegelaten in Arboretum Kalmthout.

Mag ik picknicken?

Picknicken is niet toegestaan, ook niet via de Piknikfabrik. 

Mag ik de arboretumtuin in groep bezoeken?

Groepsbezoeken zijn niet toegestaan. Je kunt de tuin enkel individueel bezoeken of met familieleden die onder hetzelfde dak wonen of met één of twee vaste vrienden.

Mag ik naar de arboretumtuin komen voor een bruidsreportage?

Tenzij met je eigen beperkte bubbel is een bruidsreportage niet toegestaan. Hier gelden dezelfde regels als bij de groepsbezoeken.

Zijn er toiletten beschikbaar?

Er zijn toiletten beschikbaar in het Serrehuis. Deze worden meermaals per dag ontsmet en gereinigd. Volg de signalisatie en de richtlijnen aangaande maximum aantal personen. De toiletten in het onthaalgebouw zijn niet toegankelijk.

Zijn rolstoelen beschikbaar?

Rolstoelen zijn beschikbaar. Ze worden ontsmet na elk gebruik.

Is een ticket reserveren verplicht? Ook als ik enkel een plantje wil komen kopen?

Om het aantal bezoekers op het hele domein voorlopig beperkt te houden, heb je een ticket met tijdslot nodig voor een bezoek aan de tuin. Wil je enkel de cadeau- & boekenshop en het plantencentrum bezoeken, dan hoef je geen ticket te reserveren. Volg de signalisatie ter plaatse goed op, je schuift mee aan in dezelfde wachtrij voor bezoekers aan de tuin.

Is de cadeau- & boekenshop open?

De cadeau- & boekenshop is open vanaf 11 mei 2020. De webshop staat steeds voor jou ter beschikking. Respecteer de wachtrij, het maximum aantal toegelaten personen en hou voldoende afstand volgens de aangegeven richtlijnen.

Is het plantencentrum open?

Het plantencentrum is open vanaf 11 mei 2020. Respecteer de wachtrij, het maximum aantal toegelaten personen en hou voldoende afstand volgens de aangegeven richtlijnen. Er zijn ontsmette karren en mandjes voor je plantenaankopen, volg de richtlijn aangaande het gebruik.

Breng zoveel mogelijk zelf een draagtas of doos mee om je planten te vervoeren.

Gaan de workshops/evenementen na 8 juni door?

Daar kunnen wij helaas nog geen antwoord op geven. We wachten daarvoor de algemene maatregelen/instructies af.

Mag ik al vanuit Nederland naar Arboretum Kalmthout komen?

Neen, voorlopig blijft de grens tussen België en Nederland gesloten. Nog even geduld dus. Volg de overheidscommunicatie over het openen van de grenzen. 

Ik heb een jaarkaart en heb tijdens de sluiting niet kunnen genieten van de arboretumtuin. Is er een compensatie?
Ja, elke jaarkaarthouder krijgt een compensatie.

  • Jaarkaarthouders met een Belgisch adres en een geldige jaarkaart tussen 15 maart en 10 mei 2020, krijgen een waardebon van € 5.
  • Jaarkaarthouders met een buitenlands adres en een geldige jaarkaart tussen 15 maart en 8 juni 2020, krijgen een waardebon van € 7,5.

De waardebon kun je gebruiken in Arboretum Kalmthout voor het vernieuwen van een jaarkaart of voor aankopen in de cafetaria, de cadeau- & boekenshop of het plantencentrum. Waardebonnen zijn twee jaar geldig en je hoeft ze niet in één keer op te nemen.
De waardebonnen krijg je uiterlijk midden juni per post opgestuurd.

Vanaf nu blijft Arboretum Kalmthout ook in tijdens de eindejaarperiode/kerstvakantie open. De arboretumtuin zal enkel sluiten op 25 december en 1 en 2 januari (tenzij gesloten wegens overmacht zoals bijvoorbeeld stormweer). Je hebt dus enkele weken extra om van je jaarkaart te genieten.

Hoe zijn jullie bereikbaar?

Je kunt je vragen stellen via info@arboretumkalmthout.be, via 03 666 67 41 of onze sociale-mediakanalen. 

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?
Kijk regelmatig naar onze website of abonneer je op de gratis digitale nieuwsbrief Sapstroom. www.arboretumkalmthout.be/nieuwsbrief

 

FAQ-ArboretumKalmthout-versie-06/05/2020