Covid-corona: een antwoord op veelgestelde vragen

Is Arboretum Kalmthout open?

Ja, Arboretum Kalmthout is elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen (met uitzondering van 25 december en 1 januari). Maak een wandeling in de tuin, bezoek de cadeau- & boekenshop, de cafetaria en het plantencentrum.

Moet ik vooraf een ticket reserveren?
De tuin bezoeken doe je zonder verplichte ticketreservatie. Dagtickets, jaarkaarten en museumpassen zijn aan de kassa en in de ticket-webshop te verkrijgen. Info over de tickets en tarieven vind je op de website.

Waar en wanneer moet ik een mondmasker dragen?

In het onthaalgebouw (ticketbalie, cadeau- & boekenshop, cafetaria, toiletten) is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 10 jaar. In het binnengedeelte van de cafetaria is een geldig Covid Safe Ticket nodig vanaf 12 jaar, de mondmaskerplicht blijft ook daar gelden, behalve wanneer je aan tafel zit om te eten of te drinken.
Op buitenlocaties, zoals de arboretumtuin, het plantencentrum of het terras van de cafetaria is het dragen van een mondmasker niet verplicht. Toch biedt een mondmasker extra bescherming op momenten wanneer je de regels van de social distancing niet kunt naleven. Respecteer elkaar, hou afstand, samen houden we het veilig.

Heb ik een Covid Safe Ticket (coronatoegangsbewijs of pass sanitaire) nodig bij mijn bezoek aan Arboretum Kalmthout?

Enkel bezoekers van het binnengedeelte van de cafetaria zijn verplicht een geldig Covid Safe Ticket (coronatoegangsbewijs of pass sanitaire) en een identiteitskaart voor te leggen (dit geldt voor bezoekers vanaf 12 jaar). Voor een kortstondige passage door het binnengedeelte van de cafetaria, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan of om take-away op te halen, is geen Covid Safe Ticket nodig, maar het dragen van een mondmasker is wel verplicht bij het plaatsen/afrekenen van bestellingen en bij andere verplaatsingen. Voor wie in het bezit is van een geldig Covid Safe Ticket (coronatoegangsbewijs of pass sanitaire) blijft de mondmaskerplicht gelden in de cafetaria, behalve wanneer je aan tafel zit om te eten of te drinken.

Met hoeveel personen mag ik aan een tafel in de cafetaria zitten?

Volg de richtijnen en de signalisatie in de cafetaria en het patioterras goed op. Per tafel mag een maximum van 6 personen plaatsnemen, tenzij je huishouden groter is dan dat aantal.

Zijn de toiletten beschikbaar?

Ja, de toiletten in het onthaalgebouw zijn beschikbaar en toegankelijk voor de bezoekers van Arboretum Kalmthout, mits het dragen van een mondmasker (verplicht vanaf 10 jaar). Ook voor wie in het bezit is van een geldig Covid Safe Ticket (coronatoegangsbewijs of pass sanitaire) blijft de mondmaskerplicht gelden. De toiletten worden regelmatig gereinigd.

Worden er workshops/evenementen georganiseerd?

Ja, ook hier zijn de algemene coronamaatregelen in Arboretum Kalmthout van toepassing. Workshops en evenementen worden georganiseerd volgens de geldende corona-veiligheidsmaatregelen. Binnenruimten worden steeds goed verlucht. Meer info in de activiteitenkalender op de website.

Zijn rondleidingen met gids mogelijk?
Ja, ook hier zijn de algemene coronamaatregelen in Arboretum Kalmthout van toepassing. Rondleidingen met een gids kun je als privé-wandeling of als groepsbezoek per max. 25 personen reserveren. Boek je een rondleiding voor personen die niet tot hetzelfde gezelschap behoren, dan biedt het dragen van een mondmasker extra bescherming (niet verplicht). Het blijft aanbevolen om tussen gezelschappen en tot de gids nog altijd voldoende afstand te bewaren. Wil je een rondleiding reserveren, contacteer dan het secretariaat via 03 666 67 41 of vul het aanvraagformulier op de website in. Je kunt nog een rondleiding aanvragen tot 3 dagen vooraf de gewenste datum.

Mag ik naar de arboretumtuin komen voor een bruidsreportage?

Ja, ook hier zijn de algemene coronamaatregelen in Arboretum Kalmthout van toepassing. Je betaalt het € 50 tarief 'huwelijksreportage' aan de kassa. Hou met je gezelschap voldoende afstand tot andere bezoekers en medewerkers van Arboretum Kalmthout, respecteer social distancing.

Mag ik vanuit Nederland naar Arboretum Kalmthout komen?

Ja. De coronacrisis is in Vlaanderen nog niet achter de rug, voorzichtigheid en waakzaamheid blijven geboden. Bezoekers uit het buitenland worden aangeraden om zich goed vooraf te informeren en om de nationale Covid19-veiligheidsadviezen strikt op te volgen. Een geldig internationaal Covid Safe Ticket (coronatoegangsbewijs of pass sanitaire) is verplicht vanaf 12 jaar bij een bezoek aan de cafetaria van Arboretum Kalmthout. In het onthaalgebouw is het dragen van een mondmasker voor bezoekers vanaf 10 jaar verplicht (ook op vertoon van een geldig internationaal Covid Safe Ticket (coronatoegangsbewijs of pass sanitaire).
Meer info over de Covid-19 veiligheidsmaatregelen in België vind je op www.info-coronavirus.be en www.covidsafe.be

Zijn er rolstoelen beschikbaar?

Ja, rolstoelen zijn beschikbaar aan het onthaal. Informeer best vooraf even bij het onthaal indien je er één wil reserveren, via tel. +32 (0)3 666 67 41.

Mag ik picknicken?

Nee, je eigen picknick meebrengen in de tuin is niet toegestaan maar iets drinken of een kleine snack opeten op een bankje mag wel. Er zijn geen vuilnisbakken in de tuin, neem al je afval weer mee naar huis.

Mag mijn kind zijn step of fiets meebrengen? Mag het zijn bal meebrengen?

Neen, enkel rolstoelen of kinderwagens zijn toegelaten. Steps en fietsen parkeer je in de fietsstalling op de parkeerplaats. Het beoefenen van sporten is nooit toegelaten in Arboretum Kalmthout.

Hoe zijn jullie bereikbaar?

Bekijk de routebeschrijving op onze website of stel je vragen via info@arboretumkalmthout.be, via 03 666 67 41 of via onze sociale-mediakanalen. 

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?
Kijk regelmatig naar onze website of abonneer je op de gratis digitale nieuwsbrief Sapstroom. www.arboretumkalmthout.be/nieuwsbrief

 

FAQ-ArboretumKalmthout-versie-26/11/2021