Covid-19 maatregelen: een antwoord op veelgestelde vragen

Is Arboretum Kalmthout open?

Ja, Arboretum Kalmthout blijft elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen.

Moet ik vooraf een ticket met tijdslot reserveren?
De tuin bezoeken doe je vanaf nu zonder tijdslot of ticketreservatie. Dagtickets, jaarkaarten en museumpassen zijn aan de kassa te verkrijgen. Info over de tickets en tarieven vind je op de website.

Met hoeveel personen mag je samenkomen?
Niet georganiseerd, mag je maximaal per acht personen de tuin bezoeken, kinderen onder de 12 jaar niet meegeteld, tenzij het huishouden meer dan acht personen telt. Onderling hoeven deze acht personen zich niet te houden aan de social distancing regels.
Voor georganiseerde bezoeken met een begeleider geldt een maximum van honderd personen. Deze personen moeten zich houden aan de regels van social distancing, of zich opsplitsen in groepjes van maximaal acht personen.

Waar en wanneer moet ik een mondmasker dragen?

In de tuin is het niet verplicht om een mondmasker te dragen. Hou wel 1,5 m afstand tot andere bezoekers.
In het onthaalgebouw (cadeau- & boekenshop, cafetaria, ticketverkoop) is het vanaf 13 jaar verplicht een mondmasker te dragen, tenzij je aan een tafel neerzit in de cafetaria. Hou er eveneens rekening mee om een mondmasker te dragen bij je toiletbezoek. Hou daarbij steeds 1,5 m afstand tussen andere bezoekers en medewerkers.

Zijn de toiletten beschikbaar?

De toiletten in het onthaalgebouw zijn beschikbaar. Deze worden meermaals per dag ontsmet en gereinigd. Volg de signalisatie en de richtlijnen aangaande het maximum aantal personen. Let op, in het onthaalgebouw is het dragen van een mondmasker voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht.

Moet ik reserveren om de cadeau- en boekenwinkel of het plantencentrum te bezoeken? 

Neen. Het plantencentrum en de cadeau- & boekenshop zijn open zonder vooraf reserveren. Volg wél de signalisatie ter plaatse goed op. Om het onthaalgebouw binnen te komen, schuif je mee aan in dezelfde wachtrij voor bezoekers aan de tuin.

Houd minimum 1,5 m afstand in de winkel en aan de kassa, en respecteer de aangegeven richtlijnen zoals het maximum aantal toegelaten klanten in de shop. 

Er zijn ontsmette karren en mandjes voor je plantenaankopen, volg de richtlijn aangaande het gebruik. Breng zoveel mogelijk zelf een draagtas of een doos mee om je planten te vervoeren.

Het plantencentrum en de cadeau- en boekenshop zijn elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen. 

Is de cafetaria open?

De cafetaria en het patioterras zijn open. Je bent er welkom tijdens de openingsuren van de arboretumtuin, vrije toegang zonder reserveren. Per tafel mag een maximum van 8 personen plaatsnemen, tenzij je gezinsbubbel/huishouden groter is dan dat aantal. Volg de richtijnen en de signalisatie ter plaatse goed op.

Gaan alle workshops/evenementen door?

Workshops en evenementen worden georganiseerd volgens de geldende veiligheidsmaatregelen, in geval van binnenruimten steeds goed verlucht. Ook voor deelnemers is het volgen van de gezondheidsrichtlijnen verplicht. Per activiteit is er een maximum aantal deelnemers vastgelegd, vooraf inschrijven is noodzakelijk. Meer info in de activiteitenkalender op de website.

Waar is de ingang?

Volg de signalisatie voor het onthaalgebouw. Respecteer bij het wachten de onderlinge afstand, stickers op de grond helpen je daarbij. Bij het verlaten van het gebouw, volg je een andere route terug naar de fietsstalling/parkeerplaats. Volg de signalisatie. Beperk je verplaatsing en kom bij voorkeur te voet of met de fiets naar het arboretum.

Mag mijn kind zijn step of fiets meebrengen? Mag het zijn bal meebrengen?

Neen, enkel rolstoelen of kinderwagens zijn toegelaten. Steps en fietsen parkeer je in de fietsstalling op de parkeerplaats. Het beoefenen van sporten is nooit toegelaten in Arboretum Kalmthout.

Mag ik picknicken?

Picknicken in de tuin is niet toegestaan maar iets drinken of een kleine snack opeten op een bankje mag wel. Er zijn geen vuilnisbakken in de tuin, neem al je afval weer mee naar huis.

Zijn rondleidingen met gids mogelijk?

Rondleidingen met een gids zijn op dit moment toegestaan. Het maximale aantal deelnemers per groep is 25 personen, inclusief de gids. Het dragen van een mondmasker is voor deelnemers aan een rondleiding verplicht vanaf 13 jaar, tenzij de groep beperkt is tot acht personen of alle deelnemers tot hetzelfde huishouden behoren.
Daarnaast moet er steeds een onderlinge afstand tussen de deelnemers en de gids zijn van minimaal 1,5 m.
Wil je een rondleiding reserveren, contacteer dan het secretariaat via 03 666 67 41 of vul het aanvraagformulier op de website in. Je kunt nog een rondleiding aanvragen tot 3 dagen vooraf de gewenste datum.

Mag ik naar de arboretumtuin komen voor een bruidsreportage?

Hier gelden dezelfde regels als bij niet-georganiseerde bezoeken (zie bovenaan). Je betaalt het tarief 'huwelijksreportage' aan de kassa.

Zijn rolstoelen beschikbaar?

Rolstoelen zijn beschikbaar. Ze worden ontsmet na elk gebruik.

Mag ik vanuit Nederland naar Arboretum Kalmthout komen?

Bezoekers uit het buitenland worden aangeraden om de nationale Covid19-veiligheidsadviezen strikt op te volgen. Informeer je ook goed vooraf op de website van Arboretum Kalmthout over de geldende veiligheidsmaatregelen op het domein. Draag bij je bezoek waar nodig of verplicht een mondkapje en respecteer de veiligheidsrichtlijnen ter plaatse.
Meer info over de Covid-19 veiligheidsmaatregelen in België vind je op www.info-coronavirus.be.

Hoe zijn jullie bereikbaar?

Je kunt je vragen stellen via info@arboretumkalmthout.be, via 03 666 67 41 of onze sociale-mediakanalen. 

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?
Kijk regelmatig naar onze website of abonneer je op de gratis digitale nieuwsbrief Sapstroom. www.arboretumkalmthout.be/nieuwsbrief

 

FAQ-ArboretumKalmthout-versie-28/06/2021