FAQ - een antwoord op veelgestelde vragen

Is Arboretum Kalmthout open?

Ja, Arboretum Kalmthout is elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen (met uitzondering van 25 december en 1 januari). Maak een wandeling in de tuin, bezoek de cadeau- & boekenshop, de cafetaria en het plantencentrum.

Moet ik vooraf een ticket reserveren?
Neen dat is niet nodig. Dagtickets, jaarkaarten en museumpassen zijn aan de kassa en in de ticket-webshop te verkrijgen. Info over de tickets en tarieven vind je op de website.

Zijn de toiletten beschikbaar?

Ja, de toiletten in het onthaalgebouw zijn beschikbaar en toegankelijk voor de bezoekers van Arboretum Kalmthout. 

Worden er workshops/evenementen georganiseerd?

Ja, workshops en evenementen worden georganiseerd volgens de geldende corona-veiligheidsmaatregelen. Binnenruimten worden steeds goed verlucht. Meer info in de activiteitenkalender op de website.

Zijn rondleidingen met gids mogelijk?
Ja, maar ook hier zijn de algemene coronamaatregelen in Arboretum Kalmthout van toepassing. Rondleidingen met een gids kun je als privé-wandeling of als groepsbezoek per max. 25 personen reserveren. Wil je een rondleiding reserveren, contacteer dan het secretariaat via 03 666 67 41 of vul het aanvraagformulier op de website in. Je kunt nog een rondleiding aanvragen tot 3 dagen vooraf de gewenste datum.

Mag ik naar de arboretumtuin komen voor een bruidsreportage?

Ja, ook hier zijn de algemene coronamaatregelen in Arboretum Kalmthout van toepassing. Je betaalt het € 50 tarief 'huwelijksreportage' aan de kassa. Hou met je gezelschap voldoende afstand tot andere bezoekers en medewerkers van Arboretum Kalmthout, respecteer social distancing.

Zijn er rolstoelen beschikbaar?

Ja, rolstoelen zijn beschikbaar aan het onthaal. Informeer best vooraf even bij het onthaal indien je er één wil reserveren, via tel. +32 (0)3 666 67 41.

Mag ik picknicken?

Nee, je eigen picknick meebrengen in de tuin is niet toegestaan maar iets drinken of een kleine snack opeten op een bankje mag wel. Er zijn geen vuilnisbakken in de tuin, neem al je afval weer mee naar huis.

Mag mijn kind zijn step of fiets meebrengen? Mag het zijn bal meebrengen?

Neen, enkel rolstoelen of kinderwagens zijn toegelaten. Steps en fietsen parkeer je in de fietsstalling op de parkeerplaats. Het beoefenen van sporten is nooit toegelaten in Arboretum Kalmthout.

Hoe zijn jullie bereikbaar?

Bekijk de routebeschrijving op onze website of stel je vragen via info@arboretumkalmthout.be, via 03 666 67 41 of via onze sociale-mediakanalen. 

Hoe blijf ik op de hoogte van wijzigingen?
Kijk regelmatig naar onze website of abonneer je op de gratis digitale nieuwsbrief Sapstroom. www.arboretumkalmthout.be/nieuwsbrief

 

FAQ-ArboretumKalmthout-versie-07/03/2022