Een mooi jaar voor Arboretum Kalmthout

publish date
12.01.2018

Arboretum Kalmthout heeft 2017 afgesloten met een recordaantal bezoekers, maar liefst 43.500, dat zijn er een 1000-tal meer dan vorig jaar. Elk seizoen vinden meer mensen hun weg naar de arboretumtuin om te genieten en bij te leren. Niet alleen bomen en planten groeien in deze tuin, maar duidelijk ook de interesse van mensen.

De arboretumtuin, de vele cursussen en activiteiten liggen niet alleen aan de basis van het stijgende aantal bezoekers. De infrastructuurwerken van de afgelopen jaren hebben voor een betere toegankelijkheid gezorgd. Door de aanleg van het verharde tuinpad met een lengte van 300 meter, kan iedereen makkelijk de tuin in. Gezinnen maken graag gebruik van de parking die in 2013 werd heraangelegd.

“De stijgende interesse is zeker niet belastend voor de planten,” vertelt Abraham Rammeloo, conservator en directeur van Arboretum Kalmthout, “want het nieuwe tuinpad zorgt ervoor dat de bezoekers beter verspreid lopen over het domein. Uiteraard hopen we in 2018 nog meer bomenliefhebbers te verwelkomen.”

Bezoekers over het gras krijgen, dat betekent dat Arboretum Kalmthout jullie steunt ontvangt. En wat zagen we een mooie 43.500 blije gezichten het afgelopen jaar! Bedankt en hopelijk tot snel!

Volgende van de detaillijst