Tuin achter de cottage officieel geopend

publish date
24.03.2016
Plechtige inhuldiging van een toegangshek in Arboretum Kalmthout. Twee mannen en een vrouw trekken aan een touw het groene zeil omhoog, dat over het hek hangt.
v.l.n.r. Burgemeester Lukas Jacobs, conservator-directeur Abraham Rammeloo en gedeputeerde van de provincie Antwerpen Inga Verhaert onthullen het gerestaureerde toegangshek aan de coniferendreef, nabij de nieuwe tuin achter de cottage.

Aan de vooravond van de paasvakantie, vergroot Arboretum Kalmthout officieel met een halve hectare, een unieke gebeurtenis! De tuin is vanaf nu open voor bezoekers en bevindt zich achter de cottage. Hier lag de vroegere bezoekerstoegang, die nu plaats heeft gemaakt voor slingerende gazons, bijzondere struiken, bloeiende vaste planten en enkele tuinbanken. De nieuwe borders zijn ontworpen rondom de aanwezige, monumentale bomen en sluiten mooi aan op de arboretumtuin.
Aan de coniferendreef blinkt het gerestaureerde toegangshek, dat gisteren plechtig onthuld werd. Dit jaar is het domein 160 jaar aanwezig in de gemeente Kalmthout. Geen betere gelegenheid dus om dit nieuwe tuingedeelte te ontdekken!

Vanaf 24 maart start ook de bloesemroute langs de Japanse kerselaars. De route begint in de tuin achter de cottage, waar enkele mooie kerselaars bloeien. Als bezoeker ontvang je een brochure met extra informatie en een genummerd routeplan. 

Een tuinier plant jonge haagstruiken aan in een grote cirkel op vers omgespitte aarde. Op de achergrond de cottage in Arboretum Kalmthout.
Een cirkel mensen staat op een grasveld rond twee personen die een toespraak houden tijdens de inhuldiging van de tuin achter de cottage in Arboretum Kalmthout. Op de achtergrond een cottage en een monumentale, oude conifeer.
De tuin achter de cottage wordt officieel geopend voor publiek en vergroot het provinciale groendomein met een halve hectare.